Ny landslagskastare i föreningen!

jul 3, 2024

Ny landslagskastare i föreningen!

Vi säger grattis till Rickard Gustafsson som efter SM-tävlingarna i flugkastning blev uttagen i landslaget och nu ska representera våra färger på hemmaplan i Åhus i augusti. Rickard är ny i vår styrelse sedan årsmötet och en viktig del av utvecklingen av vår förening, han är den som står bakom idén med vår senaste aktivitet i from av Fly Golf. Vi är både stolta och glada att få ha honom i vår förening.

Sist men inte minst, stort grattis Rickar till uttagningen till landslaget.

 Lite kort info om Rickard

Familj: Sambon Minna och hunden Ronja

Ålder: 39

Bor i Göteborg

Fiskar helst havsöring på kusten med fluga.

Provade på flugkastning första gången hösten 2021 då jag gick en kurs i grupp. I början av dagen kändes det hopplöst att kasta fluga men efter några timmar på gräsmattan började det fungera någorlunda. Hann att fiska och kasta lite under hösten och vintern. Sedan till våren så gick jag en kurs hos Tellis. Det gav mig kunskap att ta mig framåt en del på egen hand. Jag tränade på lite på egen hand men ville komma vidare lite snabbare men visste inte riktigt hur. Det blev så att jag hittade en tränare som gav virtuella lektioner genom videolänk. Jag provade först på en lektion under våren 2023 och sedan visade det sig att formatet fungerar riktigt bra för att träna flugkastning. Så jag fortsatte att ta lektioner på det här sättet. Målet ifrån början var inte att tävla. Det var något som dök upp längs vägen som ett mål med träningen.

Mitt mål med föreningen Det Perfekta Kastet är att hitta personer att träna kastning med.

Fler nyheter

Tävla i Fly Golf

Tävla i Fly Golf

Tävla i Fly Golf med Föreningen Det Perfekta Kastet och Echo under hela juli månad