Inbjudan till Flugkastningskurs 18:e maj

maj 5, 2024

Medlemserbjudande!

Välkommen att delta i Flugkastningskurs den 18 maj i Halmstad med Niklas Eriksson från svenska landslaget i flugkastning.

Nu börjar vi rulla ut medlemserbjudanden och hoppas att du vill hänga på. Vi har fler aktiviteter på gång, bland annat ett VIP evenemang på VM i Flugkastning i Åhus i slutet av augusti, mer information kommer inom kort.

 Kastkurs

Kastkursen som är redan den 18 maj, är för dig som vill komma igång med flugkastning eller redan är igång och kastar och vill lära dig mer. Niklas kommer att gå igenom flugkastningens grunder i teori och praktik, prata olika kasttekniker och vad som kan vara viktigt att tänka på när du vill få till en snygg och effektiv loop. Det blir undervisning både i grupp och individuellt där Niklas utgår från din nivå, svarar på dina frågor och ger instruktioner till dig på vad du kan träna på för att nå ditt mål med att kasta fluga.

Teori varvas med praktiska övningar om kast och teknik samt tips på utrustning, såsom val av flugrulle, fluglina och flugspö. Efter en presentation av deltagarna blir det teoretisk och praktisk genomgång av flugkastningsteknik. Därefter Kastträning och flugfiske fram till kl. 15.00 med avbrott för lunch.

Praktisk information

Kursen startar kl. 10.00 och slutar kl. 15.00 och genomförs i Halmstad på Långenäsudde (parkering vid havet). Det kostar 600 kronor att delta och då ingår utbildning, träning och kastträning med fiske samt en god lunch. Det finns plats för åtta deltagare. Välkommen med din anmälan och eventuella frågor senast den 14 maj genom att skicka ett mail till tomas@detperfektakastet.se med namn, e-post och mobilnummer. Betalning sker via faktura.

Se hela inbjudan – klicka här

Fler nyheter

SM i flugkastning

SM i flugkastning

Piteå Sportfiskeklubb i samarbete med Svenska Castingförbundet arrangerar SM i flugkastning 8-9 juni.