Äventyret börjar i Halmstad

Siktet är inställt på junior VM i casting för fyra ungdomar i Halmstad. En satsning som Svenska Castingförbundet startat tillsammans med Sportfiskeklubben Laxen i Halmstad. Tanken med projektet är att skapa ett äventyr för ungdomarna som ska ge dom minnen och erfarenhet för livet. Alla har dom ett stort fiskeintresse och älskar att kasta med spö.  

   Klubben i Halmstad har en otrolig gemenskap och skapar roliga aktiviteter och hakjer för barnen hela året. Ordförande Leli är en viktigt person som får allt att gå runt, hon kommer såklart vara med på resan till VM. 
        Målet med projektet är att visa upp casting och flugkastning, sprida kunskapen i hur vi når känslan av det perfekta kastet. Skapa gemenskap och samarbeten för framtiden.       Förhoppningen är att få fler ungdomar att vilja lära sig mer om att kasta med spö för framtida tävlingar och fisketurer. Men såklart det bästa av allt vara en del av gemenskapen där man träffas och helt enkelt bara har roligt för det är det idrott går ut på!
        I samband med VM som går i Schewiz kommer gruppen få en guidad fisketur där man får chansen att öva ännu mer med sitt spö och förhoppningsvis få napp.
        Vägen till VM formas utifrån ungdomarnas egen nyfikenhet och vilja att lära sig mer. Träningar, aktivteter och utbildningar byggs upp efter dialog med ungomarna och ledarna.       

Fortsättning följer....

Kommentera gärna: